Proszę o pomoc w wyborze pilne !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kazek103
    Rider
    • 2012
    • 351

Kombi 1,8TSI + ksenony , wyświetlacz Maxi , czujnik deszczu , składane lusterka z ściemnianiem , podgrzewane fotele przód , klima auto.

Komentarz

• Flacha
      Rider
      • 2011
      • 315
      • Superb II combi (3V5)

To ja się podepnę pod temat . Jak już pisałem za jakieś 2 miechy mam zamiar zamówić coś takiego :
      - Octavia kombi 1,8 TSI Elegance : alarm fabryczny ( nie wiem czy warto dokładać te 200 zł żeby mieć funkcje przechyłu?) , kolo zapasowe stalowe, Sunset ( jeśli dobrze pamiętam to jest to za 600 zł przyciemnienie szyb z tylu), nie wiem co daje podwójna osłona przeciwsłoneczna za 200 zł..No i może pakiet biznes jak będzie w promocji. Ogólnie wiadomo chciałbym jeszcze i ksenony i parę innych gadżetów ale chciałbym się tez zamknąć w 80 tysiącach już ze zniżkami od forumowych dealerów .

Ogólnie straszny metlik w glowie mam im blizej zakupu..Jezdze po salonach ogladam inne autka..Ostatnio nawet Nissan Quaskai mi sie spodobal..Jetta jest w podobnej cenie co octavia..No ogolnie sporo ladniejszych aut jest niz octa ale rozsadek podpowiada ze jednak skodzianka..No i ten silniczek 1.8 TSI .
      Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• kazek103
        Rider
        • 2012
        • 351

Koledzy doradzali że nie warto dopłacać 2 stów do przechyłu , ogólnie od momentu zamówienia trzeba czekać na odbiór do 2 miesięcy , weź to pod uwagę.
        Spróbuj skonfigurować tańszy model np. family + być może wyjdzie taniej
        z dodatkami które potrzebujesz .

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez kazek103
          Kombi 1,8TSI + ksenony , wyświetlacz Maxi , czujnik deszczu , składane lusterka z ściemnianiem , podgrzewane fotele przód , klima auto
          No i pięknie Rozumiem, że wersja Family +
          Czarny Elegance

Komentarz

• andrzej111
            L&K
            • 2010
            • 1391

kazek103, ale alarm zamówiłeś fabryczny?
            Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• kazek103
              Rider
              • 2012
              • 351

Tak fabryczny , dobry wybór?

[ Dodano: Wto 28 Lut, 12 09:57 ]
              Mam jeszcze 2 tygodnie na drobne korekty.

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez Flacha
                nie wiem czy warto dokładać te 200 zł żeby mieć funkcje przechyłu?)
                Nie warto. Alarm bierz najtańszy jaki możesz. Nie ma sensu wywalać pieniędzy na coś co i tak w żaden sposób nie odstraszy profesjolnanego złodzieja.
                nie wiem co daje podwójna osłona przeciwsłoneczna za 200 zł..
                Ano to że czasem słonce pada zarówno z boku jak i z przodu. W takiej sytuacji mają podwójną osłonę tę główną odchylasz sobie na boczną szybę i zostaje ci jeszcze dodatkowa która opuszczasz na szybę przednią i ... slońce cię nie razi.
                Ostatnio nawet Nissan Quaskai mi sie spodobal
                A daj spokój, na chorobę ci SUV ??!! Ani to komfortowe, ani dobrze wykonane, ani terenowe. dla mnie SUV-y to takie niewiadomo co za sporą kasę.
                Ja bym razł O II 1.8 TSi elegance ora zdodatkowo: metalic, ksenony, podwójną oslonę przeciwsłoneczną, czujnik deszczu ze ściemniajacym się lusterkiem wstecznym, podgrzewane przednie fotele, stalowe koło zapasowe.
                Czarny Elegance

Komentarz

• kazek103
                  Rider
                  • 2012
                  • 351

Tak zostałem przy wersji Family +

Komentarz

• Flacha
                    Rider
                    • 2011
                    • 315
                    • Superb II combi (3V5)

Ja bym razł O II 1.8 TSi elegance ora zdodatkowo: metalic, ksenony, podwójną oslonę przeciwsłoneczną, czujnik deszczu ze ściemniajacym się lusterkiem wstecznym, podgrzewane przednie fotele, stalowe koło zapasowe.
                    Wszystko fajnie tylko jak do tego co ja chce dobiore jeszcze ksenony , podgrzewane fotele itp to juz sie nie mieszcze w tych 80 tysiacach po rabatach..ksenony to jednak dodatkowe 3300..

Komentarz

• kazek103
                      Rider
                      • 2012
                      • 351

Warto dołożyć tą podwójną osłonę za 2 stówy?

Komentarz

• Flacha
                        Rider
                        • 2011
                        • 315
                        • Superb II combi (3V5)

Z tego co kolega Big napisał to chyba warto

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kazek103 - jeżeli te dwie stówy to dla Ciebie nic - zamawiaj. Dla mnie wywalenie 200 PLN-ów na taki "bajer", to jak dołożenie kilku stów do napisu "Octavia" na desce rozdzielczej. Gdyby ta podwójna osłona kosztowała 50 PLN-ów, wtedy można by się zastanowić... A tak pieniądze można wydać rozsądniej, np. na ozdobną końcówkę tłumika
                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Flame
                            Elegance
                            • 2010
                            • 898

Kombi 1,8TSI + ksenony , wyświetlacz Maxi , czujnik deszczu , składane lusterka z ściemnianiem , podgrzewane fotele przód , klima auto.
                            Brakuje jeszcze kół 17" :lol:

Co do ksenonów, jak w mojej nie mam, ale jechałem z kumplem który ma FL z ksenonem i powiem że to jakiś dramat w porównaniu do Audi.
                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Flacha
                              Rider
                              • 2011
                              • 315
                              • Superb II combi (3V5)

Flame czyli wedlug ciebie ksenony sa nie warte swojej ceny w Octavi?

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Flame czyli wedlug ciebie ksenony sa nie warte swojej ceny w Octavi?
                                Warte, warte, zdecydowanie warte !! Nie wiem jak jest w Audi, bo nie jeździłem, ale w O II ksenony w porówaniu do zwykłych H7 to niebo, a ziemia!! i nawet jeśli ksenony w Skodzie świecą gorzej niż ksenony w Audi (ale tego nie wiem), to i tak warto za nie dopłacić. Z ksenonami jeździ się w nocy dużo łatwiej, przyjemniej i bezpieczniej. Ja nie wyobrażam sobie kolejnego auta bez ksenonów. Do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja
                                Czarny Elegance

Komentarz

• ary
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 634

Flacha, IMO w Elegance xenon jest źle wyceniony. Zobacz cennik, do każdej wersji kosztuje 3300zł ale w Elegance masz już spryski w standardzie, w niższych wersjach nie. Same spryski kosztują 700zł. Pogadaj przy zamówieniu, żeby Ci to taniej sprzedali
                                  O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• kazek103
                                    Rider
                                    • 2012
                                    • 351

Też rozważałem te ksenony raz byłem za innym razem rezygnowałem.
                                    Co do Audi myślę że są tam bi ksenony to jest inna najnowsza technologia oświetlenia ,
                                    W Audi górna półka porównywalne ksenony montują w Superbie.
                                    Ksenony w Octavi działają tylko jako światła mijania , drogowe (długie) ksenon + żarówka ,
                                    Nie mam doświadczenia w ksenonach , koledzy doradzili że są warte dołożenia 3300 ,
                                    w tym wątku ktoś napisał że od kont ma ksenony nie używa drogowych.

[ Dodano: Wto 28 Lut, 12 10:40 ]
                                    Fajna sprawa 17" , ale musiałem osiągnąć jakiś kompromis z powodu przekroczenia budżetu.
                                    Po za tym dożo wyższe ceny ogumienia.

Komentarz

• Flacha
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 315
                                      • Superb II combi (3V5)

Zobaczymy..bo jak tak dobierac bede to drogo to wszystko wycvhodzi..Chyba ze forumowi dealerzy dadza mi super upusty jakies

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

W Audi górna półka porównywalne ksenony montują w Superbie.
                                        W Superbie są ksenony z regulowaną długościa i szerokościa wiązki światlnej (przynajmniej tak wynika z opisów w folderach reklamowych) które potrafią, w zalezności od predkosci jazdy dostosować snop światła do warunków jazdy - podobne ksenony sa np. w Oplu Insygni.
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• kazek103
                                          Rider
                                          • 2012
                                          • 351

Nie zwróciłem na to uwagi , mogą mi założyć ksenony bez sprysków?
                                          I jak to się przekłada na eksploatację takich świateł ?

Komentarz

• ary
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 634

kazek103, dostaniesz ze spryskami, uważam, że w Elegance xenony powinny być za 2600zł bo spryski są w standarcie i fabryka nie musi ich dodatkowo doliczać do montażu
                                            O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• kazek103
                                              Rider
                                              • 2012
                                              • 351

Kolego Big jest tak jak piszesz i jest to najwyższa półka jeśli chodzi o światła .

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Nie zwróciłem na to uwagi , mogą mi założyć ksenony bez sprysków?
                                                Nie. Polskie przepisy mówią że auto wyposazone w ksenony musi miec układ samooczyszczania świateł przednich oraz samopoziomowanie reflektorów.

[ Dodano: Wto 28 Lut, 12 10:47 ]
                                                I jak to się przekłada na eksploatację takich świateł ?
                                                Ale co się jak na co przekłada ?
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• kazek103
                                                  Rider
                                                  • 2012
                                                  • 351

Zgadza się , te dodatki w poszczególnych modelach są tak zestrojone żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy.
                                                  Moja konfiguracja została wyceniona na 80k w tym jeszcze lakier metalik i fabryczny hak holowniczy z adapterem o których nie wspomniałem.

[ Dodano: Wto 28 Lut, 12 10:50 ]
                                                  Przestraszyłem się i pomyślałem jak to przełoży się na eksploatację ksenonów bez spryskiwaczy. :lol:

Komentarz

• Flacha
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 315
                                                    • Superb II combi (3V5)

rozumiem ze 80k to juz do zaplacenia przez ciebie?
                                                    Jesli tak to ja bym wolal elegance wziasc za ta cene..

Komentarz

Pracuję...